Mozgalomanija - Artrea

Title
Idi na sadržaj
Mozgalomanija - interaktivni program za treniranje mentalnih sposobnosti
Mozgalomanija - program za vježbanje mentalnih sposobnosti
Mozgalomanija je skup interaktivnih igara koje pomažu u razvijanju logičkog razmišljanja i zaključivanja, vježbanju memorije, zapažanja i koncentracije.

Program se mogu koristiti djeca i učenici od šeste godine (uz asistenciju odraslih), djeca od 9 godine samostalno, a i odrasli, kako bi poboljšali sposobnost kritičkog razmišljanja, logike, koncentracije i zapažanja te istrenirali pamćenje.

Stimulacijom mentalne aktivnosti kroz različite poticajne igre i zadatke u ovom programu, povećava se sposobnost brzog razmišljanja i zaključivanja, povećava se sposobnost kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, vježba se sposobnost koncentracije i vizualna percepcija. Program sadrži više od 500 različitih vizualnih, auditivnih, logičkih i drugih zadataka te 6 dodatnih igara.

Idejno rješenje i obrada: Mirjana Martan
Nakladnik: Artmedia, multimedija i izdavaštvo, Varaždin
Format: interaktivni PC program, Windows
Cijena/kom 10,50 EUR

Način preuzimanja:

Količina:

Ukoliko odabrani edukativni program želite naručiti na CD-u i primiti poštom, prije nego dodate proizvod u košaricu, umjesto opcije "Download" odaberite opciju "Poštom".
Učenici
Škola može pružati veliki izazov kada su zahtjevi veći od dječjih sposobnosti zapažanja, pamćenja i koncentracije. S Mozgalomanijom učenici mogu vježbati svoje logičke, matematičke i čitalačke sposobnosti kroz testove koji potiču bolje i brže zapažanje, veću koncentraciju i sposobnost pamćenja podataka. Jednostavne igre uvećavaju djetetove mentalne sposobnosti, zapažanje, kratkoročno i dugoročno pamćenje, koncentraciju, vizualnu percepciju, motoriku, te brzinu razmišljanja i zaključivanja. Neka su istraživanja pokazala da djeca koja češće koriste ovakve i slične sadržaje brže i lakše savladavaju gradivo.
Odrasli
Mentalne funkcije mogu s vremenom oslabjeti, ako ih ne treniramo. Ali, ako ih svakodnevno stimuliramo pomoću različitih mentalnih aktivnosti koje potiču pamćenje, razmišljanje i zaključivanje, smanjujemo mogućnost gubitka pamćenja u kasnijim godinama. Vrlo je korisno svakodnevno trenirati naš mozak jer se on sastoji od različitih područja "mentalnih mišića" koje jačamo pomoću različitih mentalnih aktivnosti kao što su igre memorije, slagalice, križaljke i dr. Učenje jezika, vježbe računanja, rješavanje različitih vrsta mozgalica korisne su vježbe za naš mozak, a čak i pamćenje telefonskih brojeva može biti korisno i poticajno.
Sadržaj
Testovi za vježbanje podijeljeni su u četiri osnovne cjeline:
- Logika
- Koncentracija
- Zapažanje
- Memorija
Mozgalomanija - CD za treniranje mentalnih sposobnosti
Na CD-u se nalazi i šest dodatnih igara za poticanje mentalne aktivnosti:
- Matematika
- Likovi
- Anagram
- Boje
- Reakcija
- Memori
Mozgalomanija - CD za treniranje mentalnih sposobnosti
Različite težine zadataka za različite uzraste
Svi testovi, kao i dodatni sadržaji imaju četiri stupnja težine, tako da ih mogu koristiti i djeca i odrasli, odnosno, svatko može krenuti sa vježbanjem od onog nivoa koji odgovara njegovim trenutnim sposobnostima ili želji.

Stupnjevi težine na testovima:
- Najlakše (preporučeno za dob od 6 do 8 godina)
- Lako i Srednje (preporučeno za dob od 8 do 15 godina)
- Srednje i Teško (od 15 godina na dalje)
Mozgalomanija - CD za treniranje mentalnih sposobnosti
Inteligencija
Pojam inteligencija oduvijek izaziva zanimanje velikog broja ljudi kao i želju da po toj osobini budu iznad prosjeka ili barem bolji od ostalih. No inteligencija nije pojam koji promatra samo jednu osobinu ili karakteristiku već skup različitih misaonih sposobnosti koje nikad nisu nepromjenjive, već se s vremenom i vježbom mogu mijenjati i poboljšavati, ili slabjeti uslijed manjka poticaja i mentalnih aktivnosti. Mozgalomanija ne nudi psihološke testove koji bi ocjenjivali inteligenciju, već niz zadataka za poticanje različitih mentalnih aktivnosti i razvijanje različitih mentalnih sposobnosti (zapažanje, koncentraciju, kratkoročno i dugoročno pamćenje, percepciju, zaključivanje i td.) te na taj način ujedno potiče i inteligenciju.
Narudžbe
Sva naša izdanja, osim putem naše online narudžbenice, možete naručiti i na brojeve telefona: 042/211 902, fax: 042/211 902 ili mobitel: 091/534 8199, 099/8696-138 svakog radnog dana od 8 do 20 sati.
Newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti o našim novim izdanjima i aktualnim ponudama upišite se na našu mailing listu.


Potvrdi klikom na donji gumb


Vašu e-mail adresu ćemo koristiti samo u svrhu slanja naših obavijesti o novim sadržajima i proizvodima i nećemo ju prosljeđivati ili davati na korištenje trećim osobama.
Svatko ima mogućnost odjave s mailing liste u svakom poslanom e-mailu, a odjava s liste moguća je i ovdje. U slučaju da želite dodatne informacije, možete ih pronaći ovdje.
Povratak na sadržaj